Икономистът Владимир Каролев ще бъде транспортиран от болницата в Разлог до

...
Икономистът Владимир Каролев ще бъде транспортиран от болницата в Разлог до
Коментари Харесай

Транспортират Каролев в Пирогов

Икономистът Владимир Каролев ще бъде транспортиран от болничното заведение в Разлог до " Пирогов ", където ще продължи лекуването му. Това стана ясно по време на взаимен брифинг на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов и шефа на " Пирогов "  проф. Асен Балтов след предписание от премиера в оставка Бойко Борисов.

Проф. Ангелов заяви, че контузиите на Каролев са тежки - черепно-мозъчна контузия, гръдна контузия и строшаване на гален. " Такъв вид контузия може да се лекува в профилирана клиника и по тази причина се транспортира до " Пирогов ", изясни той.

Каролев ще бъде настанен в неврохирургична реанимация, посочи Балтов и увери, че лекарите в Разлог са създали нужното.

" Направеното в болничното заведение в Разлог е най-необходимото в начален стадий. Всичко по неотложност е направено, оттук насетне се изисква профилирано лекуване. Черепно-мозъчната контузия е доста рано да кажем по какъв начин ще се развие, сега го поддържаме в медикаментозна кома ", добави шефът на " Пирогов ".

Приятелят на финансиста – Горан Иванов, описа пред bTV, че той от години кара сплитборд. Според Иванов най-вероятната причина за случая е рухване, а не механически проблем в оборудването. " Много рядко кара самичък. Обикновено постоянно има някой с него. Било то и с още един човек. Владо е алпинист от много години, може би 40. Винаги е подхождал отговорно, дори сме си говорили по какъв начин се реагира в сходни обстановки ", сподели Иванов.

Икономистът изчезна в неделя и беше открит в безсъзнание в региона на Жабешкото езеро малко след среднощ в понеделник. Издирването му от планинските спасители е траяло 12 часа. Изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.

Предполага се, че Каролев се е наранил след падане, продължило около 400 метра. Инцидентът се е случил на стръмен терен, евентуално при падение. Спасителите изясняват, че той е бил открит на шанс, тъй като мястото, на което е бил, е без сигнал. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР